Monday, July 04, 2005

Live8Live Paris (Versailles)

Mi is ez? Elsore: ingyen koncert! Kiraly! Masodikra: ez.
Ugy volt, hogy az Eiffel torony elott kerul megrendezesre, de aztan nem ... amugy arra kivancsi lettem volna... nyaron nem engedtek meg, hogy leuljunk a fube, most meg jol szettaposta volna az a sok ember...
Kicsit keson ertunk ki, es epp nem tortent semmi. Kerdezem is az egyik arcot, hogy mondom, mikor kezdodik? Aszongya, mar megkezdodott - es eleg furcsan nezett a marha turistara, hogy lehet ilyen hulyet kerdezni, de hat en mit csinaljak, ha pont o volt a kozelben?! ...meg nem is vagyok turista!
Aztan kesobb megertettem, hogy mi volt. Az volt, hogy fellepett egy eloado, letekert 2 szamot, aztan lelepett, es 10-15 perc szunet (!) a kovetkezoig. Hogy ez mire volt jo? Hogy legyen idejuk a TV-tarsasagoknak valtogatni a szinhelyek kozt, vagy kozben nyomattak a reklamokat? Mert mi kaptunk reklamokbol rendesen a helyszinen. A kivetito ami elott alltam, egyfolytaban vacakolt - persze nem a reklamok a alatt a szunetekben. Es maris elerkeztunk a szervezeshez... errol mindenkepp szeretnek nehany szot szolni, mielott raternek az eloadokra. Szar, csapnivalo, kritikan aluli. Szorakoztak sokezer emberrel. Errol ennyit, mert csak belelovallom magam, aztan ugy jarok, mint a nyuszika a funyiroval.
Amit kihagytam, es sajnalom az a Muse volt es a Kyo... node sebaj!
Jott Shakira elenekelte azt az egyetlen szamat, amit ismernek a nepek, aztan azt az ujat aminek a klipjeben szurokkal bekenve vonaglik, es a szimpadon is szep dolgokat muvelt a cicijevel, amit leginkabb egy kebelbol eloadott hastancra hasonlitanek, aztan megmondta, hogy frankon buszke, hogy a mi generacionk kepes lesz megvaltoztatni a dolgokat, mert ez igy nincs jol. Naponta 30000 gyerek hal meg a szegenyseg miatt, tenyleg nincs jol... bar azzal, hogy elengedik az orszag tartozasat, amit amugy sem fizet, semmi nem valtozik az emberek eletszinvonalan.
Aztan volt egy csomo helyi nevezetesseg, koztuk 1-2 egesz jo is (Calogero et Passy, Louis Bertignac) - persze senki nem volt felkonferalva.
Es akkor folytassuk a sort azokkal, akik megerdemlik, hogy szot ejtsunk roluk!
Craig David - az az ember tud enekelni. Mondjuk nem az en stilusom, de ami az ove, az ove! Kiallt egy szal akusztikus gitar-kiserettel, es enekelt 2 dalt. Remek volt! Gratulalunk Craig!
Cucchero - igeeen! O mar egy kicsit kozelebb all ahhoz, amit en zenenek hivok! Hogy milyen hangja van annak a pasasnak! Kiforrot, eroteljes, tiszta, es karakteres... Amikor eloszor megszolalt, es meg nem jelent meg a kivetiton, azt hittem, hogy Joe Cocker - de az nem lehet. Remek hangulatot csinalt - mar amennyire ezt emberileg lehetseges 15 perces szunetek kozt.
Placebo - na a tulnyomoan fiatalkoru kozonseg egy emberkent felizzott. A frontember beszelt franciaul, a kozonseg ertekelte, jol nyomtak, rendben volt teljesen.
Cure - csalodas. Lagymatag, lendulet nelkuli, szarul hangszerelt. Hazamentem.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

szoval akkor ez valami 15 percenkent 1-2 szam volt, es csapnivalo buli ? akkor inkabb sorozott volna az ember itt a pecsanal a fube'. az jobb. meg a masikfajta fuszagot is lehet erezni, es kivannya az ember.

1:12 PM  

Post a Comment

<< Home