Tuesday, July 12, 2005

Bruxelles - prelude

Csutortok van, es elhatarozom, hogy "atugrok" Bruxelles-be - igen, igy k-val mert nem atugrom, mert nincs mit atugrani, de hogy jon ez most ide?!
Nem megy az internet sem, az baj, de ha megy is, nem megy a busztarsasag oldala, es az a baj, es holnap indulnek, az a baj.

Na mindegy, mondom, majd csak lesz valahogy, mert eddig meg sohasem volt ugy, hogy ne legyen sehogy - hiaba no, kibujuk az emberbol a veleszuletett osi bolcsesseg. Este bevasarlas, uzsonna + fajitas keszites, csomagolas.

Megjott a pentek is - rendesen mit a szuzlanynak, aztan megy az internet, jujdejo, de mar nem lehet onlany foglalni csak holnapra, na megyunk ebedszunetbe szemelyesen utanajarni ennek. Ugy is lett. De azzal egyutt, hogy a gyonyoru kreol lany a bugo hangjaval a pult mogott pillanatok alatt felallitotta az ember... hatan a szort, az istennek se birta megerteni, hogy ha hatkor mar nincs hely, akkor hetharminckor megy egy busz Koebenhavn-ba, es az felig altalaban ures - jok az informaicioim, es atmegy az is Bruxelles-en (innentol csak BXL mer' lusta vagyok), es akkor miert ne, de hogy igy meg ugy, bugta szexis hangjan, van 4ko. Mondom jovan vazze, hadd szoljon ugyse csinaltam egesz heten semmit, pont pentek delutan fogok, hogynema'. Aszongya, kell ilyen biztositas, hogy ha lekesem akkor a jegyem jo egy masik jaratra, mondom hogyneman fizetek hateurot, mikor hetszentseg, hogy elerem - ez volt a szammisztikai resz. Kesobb kiderult, hogy jobb lett volna a kedveben jarni, es megevenni azt a cuccot.

Na visszacaplatok a ceghez, mar var egy level, hogy igy meg ugy van valami hiba, ami olyan mint a magyar nepmese, hogy hol volt hol nem volt, de veszettgyorsan invesztigaljam orrba-szajba, meg mielott a nemetek ideernek. Hubazdmeg! Most akkor melyik vegen is fogjam meg? Merugye 2 ora mulva takeoff, de van csekin is, meg ugy nincs a szomszedban a buszallomas. Na mondom, jovan, lassunk csodat, mer amugy is fasza csavo vagyok, volt mar ilyen, 10 perc alatt szajbavagom! Es erre jot ket igenles valaszul az elettol: ja, persze! Hubazdmeg nem tudom reprodukalni, aztan meg igen, aztan meg talalok 2 masik bugot, amit meg nem vettek eszre, es akkor mar tudtam, hogy a torkosborz sorsara jutottam szopas teren. Vegre valahara, valahogy szetdebugoltam a belet is, izzadtam mint kurva a templomban, mondom fickonak, hogy te niman, nem is jok az adatok, az nem lehet, ja telleg, na de hat miert nem sietsz, hat lekesed a buszt?! Ja, kosz.

25 perc - taxi? Taxi! Critical error. Minden Parizsi abban a pillanatban akart kifele menni a varosbol, es mind ugyanazon az egy uton, amelyiken en. 45 perc mulva meg is erkeztunk a helyzinre, konnyebb lettem 18 euroval, de legalabb lattam a pentek delutani csucsforgalmat. Azt hiszem egy ennyit ez barkinek meger.

Busz sehol semmi, de a kijelzon perverz modon meg irjak, hogy hol kell csekinelni, hogy adjanak egy utolso remenysugarat, mielott rajossz, hogy itt bizony mar nincs mit tenni. Na alljunk sorba, kozben megismerkedek egy algir nenivel, aztan megbeszeljuk, hogy miert jobb a rantashoz hamarabb hozzatenni a paprikat, mint kesobb, mert hogy azt Algeriaban nem is ugy szoktak. Aztan nagyon egyutterzoen kifizettetik velem megegyszer a jegyet masfel oraval kesobbi idopontra, es meg azt is megkerdi, hogy akkor retour? 'nyemainnen, ne fizessem azt is ketszer?! No de idom mint tenger, meg egy csomo jegy a zsebemben. Varok. Aztan busz, aztan szunya, meg zenehallgatas. Aztan megerkeztem.

Folytatas itt: BXL

0 Comments:

Post a Comment

<< Home