Tuesday, July 12, 2005

BXL

Elozmenyek: Bruxelles - prelude

Hoegaarden. Alig tettem a labam a szent foldre, maris kezembe pattant egy uveg finom. Csak nem volt mivel kinyitni. Ez szerintem senkit nem allitott meg meg abban, hogy sort igyon, asszem - volt is a kozelben valami vaskorlatszeru ize, aztan megpattintottuk a nyakat, ahogy azt kell, mert olyan nincs, hogy valami nem sornyito. Gluk-gluk... Isten aldjon, Toci! (Gyenegebbek kedveert elmodom, hogy Toci baratom volt azon a hetvegen a szallasado es idegenvezeto a nagyvarvarosi ejszakakban, a kifta es a brazil szosz tudoja, bar szerintem ez utobbiban teved.)

Mentunk is szaporan hajo orrat a szelnek tartva csak gyalogosan, merthat meleg az ejszaka, meg amugyis minden kozel van. Most igy utolag tudom, hogy ket pont kozotti legrovidebb ut relativisztukasabb, mint Eccentrica Gallumbit, az Erotican-VI. csillagrendszer "háromkeblű örömlánya", akinek "az erogén zónái állítólag vagy négy mérföldre kezdődnek magától a testétől" (az idezet a Galaxis Utikalauz Stopposoknak harmadik kotetebol valo [Az Élet, A Világmindenség, Meg Minden]). Szoval poroszkalunk magunkban, a lanc meg egyre huzza maga utan az arkot a porban, meg kozben beerunk a kozpontba, ami nem is volt epp olyan kozel, atmegyunk egy kocsman... no alljunk csak meg! Most atmentunk egy kocsman? Mert nagyon ugy tunt nekem, hogy az a hely ahova befordultunk egy kapualjba, aztan nepek ultek asztaloknal, elottuk soroskorso, pincer surgolodik, mi meg megyunk el melletuk hatizsakkal, de rendesen, aztan kierunk egy repkennyel futtatott udvarra, majd masik szuk arkadon ki masik utcara. Hat igen, meg meg sem erkeztem rendesen, es mar voltam is egy kocsmaban, de mint a szel! ...csak ugy atjaroban... na ilyet sem csinalok gyakran jartamban-keltemben!

Azutan lecuccolas, zuhany, kaja nem kell, mert minek, meg amugy is mar 11, de valami tomeny... igen szilvapalinka az tokeletes lesz... mer ugyis sok a savam... hudejo! ... aztakurva... na, ez man igen! ...van meg belole? ... nem baj, ha mar megiszom ezt az egy kortyot? ... holbulizunk teso? Te, de ez a buzasor se rossz, pedig tegnap meg nem szerettem. Na triplizzunk!

Aztan volt valami tancos hely, ahol mindenfele nemzet reprezentalta magat, aztan jott meg buzasor, meg tancika, aztan atmenes Boca Loca, buzasor, tancika, aztan elfaradas, na mar ugyis mindjart virrad, lepjunk... Aztmondja olasz lany, hogy ittparkolt valahol, mert tudja, hogy volt egy hotel a kozelben, meg macskakoves ut. Na ezen kb. fel orat rohogtunk, mert mindes utca macskakoces volt... ja hogy egy Ford Fiestat keresunk... csak minden harmadik auto az... jol mulattunk, o meg merges volt, es tolta olaszul, ma che cazzo, aztan csak megtalaltuk, de jol mulattunk vegig.
Na menjunk mi is haza, nem kosz, igazan nem kell hazavinned autoval, dehogymar, meg itt lattuk idejovet azt a kis kocsmat a sarkon, azt meg megnezzuk, mert jo zene volt... Ugy is lett.

Toci nyomul elol, jovok hatul, 70 eves mami tancol bar kozepen, azt hiszem Jimmy Hendrix tepte a gitart a jukeboxban, mikor odaerek mami melle, elkap de mint a szel, aztan mar tancolunk is, huvazze, halal kozeli elmeny, amin szerencsere enyhitett az alkoholszint, a masik szerencse meg, hogy vege lett a szamnak, igyhat megmenukeltem a parka karmaibol. Uhhh. Na erre gyorsan kell inni valamit, mert kiszedte belolem az eleterot, csapos deux bieres blaches, s'il vous plait ... ca sera deux-soixante, mar hogy a ketto csapot sor, igen jol ertettem, a ketto csapolt fiiinom buzasor osszesen 2,60. Na itt mar biztos voltam benne, hogy Gulliver vagyok, es valami mesebeli helyre kerultem... mertugye Parizsban 6-8 eur egy rohadt korso sor, raadasul a multkor nem is sor volt, hanem Amstel, plusz 'appy 'ours, es ugyis hetvalamennyiert adtak... szoval ez nagyon jol esett. Ott es akkor elhataroztam, hogy szabotalni fogom a francia vendeglatoipart! Ha kepesek az uzletben ugyanannyiert arulni, mint a belgak, akkor minek nem lehet kocsmaban is?! Szabotalni fogom a francia 7-8-szoros arrest, es tobbet nem iszok semmit kocsmaban - csak uzletbol veszek piat es bekaphatjak... meg 200-300 ev es rajonnek, hogy az en penzem nelkul meghal ez az ipar...

Hihetetlen arcok ultek a kocsmaban! Mi ketten siman lerantottuk 50-re az atlageletkort... a csapos egy csontvekony, hosszuhaju hobo, tartotta az alkoholszintet a vendegekkel, kurvajo 70-es evek zeneje, el is enekeltunk, hogy my mother was a taylor, amazok meg probaltak tancolni, jukebox bakelit lemezekkel, azt hiszem ha lenne ilyen hely Pesten, nem lenne kerdes, hogy hova megyunk pentek este! Nagyon bejott a stilusa, hangulata - es nem utolso sorban az arszinvonala.

Utban hazafele meg beugrottunk a Toci kedvenc falatozojaba, es ettunk kiftat brazil szosszal. Ebbol a kifta jo volt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home