Wednesday, July 27, 2005

Ablak

Van ez a fogalom, hogy tarsashaz.
Kepzeljuk el megtestesulve - ekkor mar nem fogalom.
Kepzeljunk el hozza egy udvart. Nem kell semmi exrat csak egy olyan atlagosat.
Mondjuk hogy az epulet 5 szintes, minden szinten 1 lakas/szarny, az udvar negyzetes, ez osszesen 4 lakas szintenkent, lakasonkent 2 ablak - 40 ablak ami az udvarra nez.
Nyar van.
Az emberek szeretik nyitvatartani az ablakot, ami vegulis ertheto.
Viszont van a levego reszecskeinek egy olyan fura tulajdonsaga, hogy tovabbitja a mechanikus rezgeseket. Erre ma mar egy egesz iparag epul. Meg hangversenyeken is jol jon.
Adva van egy kocsog, akire ejjel 1-kor rajon a gitarozhatnek, meg egy masik seggfej, aki aludni szeretne. A gitar hangereje objektiven is nem hangosabb, mint egy ki nem erositett akusztikus gitar, persze jelen esetben egy kierositett elektromosrol van szo, de a tortenet szempontjabol ennek kb. annyi a jelentosege, mint az idojarasnak lottohuzaskor. Semennyi.
A hang terjed, mert az a dolga. A belso falak rasegitenek, mert jo az akusztikaja az udvarnak.
Az alvos seggfej meg ahelyett, hogy becsukna az ablakat, elkezd uvoltozni, angolul bazdmeg, egy magyarral Parizsban, hogy csukja be az ablakat!
Azt tudni kell, hogy altalaban az ablakok nyitva vannak, es mindenki szabadon ertelmezett idopontban szokott altalaban olyan tevekenyseget vegezni, mint zongoralecke, porszivozas, csorompolos mosogatas.
Amde ekkor csak egy kocsog gitarozik.
Na akkor megmondja a kocsog gitaros a seggfel alvosnak, hogy "non, vous fermez votre fenetre" vazze, ha nem tudsz aludni, es ha meg mindig zavar akkor en is becsukom... hogy igen mer "I call" - oszt ki az anyadpicsajat, es mit mondasz neki, mert en is hallom amikor lehuzod a vecedet, megse verem a falat, hogy csukd be az ablakod!
Szoval oda akarok kifurodni, hogy van az a fogalom, hogy hangos, meg van az a fogalom, hogy "siricsendlegyen az udvaron mert nemtudok aludni, ti meg 19-en csukjatok be a kurva ablakotokat, mert mellesleg melegem is van".
Nekem is.
Es hogy ne halljam eccaka, amikor lehuzod a budit a rohadt ablakodon keresztul, bezarom az enyimet. Nem vagyok rasszista. Az alvos kocsog egy kinai volt, akit akkor lattam eloszor eletemben, es nem ugy kezdi hogy dujuszpikinglis, hanem hogy klozjorvindov. Egy eve majdnem rontom ott a levegot, meg soha senki nem pofazott semmit.
Hallgattam kettokor feka csaladi patalijat eloben, dolby surround meg minden.
Fejlodott a modern szimfonikusokrol kialakitott velemenyem, amiben nagy segitsegemre volt az "A-mol koncert ejjel 2"-kor cimu darab.
Tudom, hany tanyerja van szemben a szomszednak, mert egyenkent bassza oda a mosogatohoz ejfel utan szabadon.
Ok meg tudjak, hogy milyen egy G-minor pentatonikus blues skala in the dark.
Mosogatossal szoktunk koszonni egymasnak ablakon keresztul, mosoly meg bonsoire.

Erre idejon ez a seggfej es ugat! Tehet egy szivesseget...

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hat te ronda ... ram is pont az iment ejjel jott ram a gitarozas ujbol. de tinyleg. es tudod.. nalunk is tarsashaz meg ablakok. mindenesere szegeny kis vagottszemut is megertem, de az biztos, hogy a hozzaallasa nem volt valami jo :)) ha akarod, gyuvok, s beintek neki :p ?

8:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

miert nem vagtal hozza 1 fulvedot vagy fuldugot?
vagy akar 2 boros dugot, amit addig ittal? :))
potom penzert lehet venni a gyogyszertarakban is
ilyen doglokat.

9:38 AM  

Post a Comment

<< Home